Asijský deníček: Recept na kuře Kung Pao



Po čtyřech měsících náhodného pátrání se na mě usmál jeden z tisíce skupinových příspěvků na we-chatu a já se rozhoupala a navštívila svůj první kurz vaření.

Asijský deníček: Recept na kuře Kung Pao


Takže se s vámi mohu podělit o jeden rychlý recept pro pánev wok …

  • 500 g kuřecího masa (stehenní nebo prsní) na kostičky 
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžice rýžového vína
  • 1 lžice kukuřičného škrobu

Suroviny řádně promíchat a propracovat. 

Na rozpáleném sezamovém či jiném oleji (4 lžice) nechat rozvonět

  • 16 g sušených chilli papriček
  • 10 g sečuánského pepře

prostě trochu dle chuti :-) pak přidat a zprudka oprančit marinované kuře.

Poté přisypat 

  • 100 g arašídů (já radši mandle, hodně mandlí)
  • 100 g pórku (jedna zelená část, krájení nechám na vaší fantazii … čtverečky, proužky či nudličky)
a zálivku z:
  • 2 lžice tmavé sójové omáčky
  • 1 lžice rýžového vína
  • 2 lžice octa
  • 2 lžice hnědého cukru
  • 1 lžice kukuřičného škrobu
  • sůl dle chuti.

Míchejte a restujte dokud omáčka nezhoustne.

Nakonec přidejte a lehce orestujte (nebo vynechejte) 

  • 1 čínský salát (ne zelí) nebo mu podobnou salátovou okurku na kostičky 2x2 cm.

Nám nejvíc tato směs šmakuje samozřejmě s rýží :-) co Vám?

Krom této v Evropě oblíbené číny mám už ve spíži další lahůdky, takže pokud se zajímáte o asijské recepty, dejte vědět, ráda prozradím …



Autor: Martina Vlasáková
Odkaz:


aIMG_6860

IMG_6794

IMG_6806

IMG_6825

IMG_6859

IMG_6877

IMG_6893

zIMG_9562

F51B4855

F51B4919